1. Probleem verkennen en analyseren (vooronderzoek)
Het probleem is dat mensen met een beperking moeite hebben om met het OV te reizen. Hier zijn al oplossingen voor maar wij gaan onderzoeken of die genoeg steun bieden. Als[MS1] eerst gaan we de app analyseren voor toegankelijkheid. Daarna gaan wij tramhaltes onderzoeken. Hierbij gaan wij checken als het informatie overkomt met het OVG Gappie app. Ook gaan wij specifiek kijken naar oplossingen voor onze gekozen beperking, of die ook aansluiten op de haltes. Wij hebben ook vragen gesteld aan de geïnterviewde persoon die voor OVG kwam.
Wij hebben ook nog grondig de OVG Gappie app geanalyseerd. Is de app makkelijk te begrijpen? Staan er oplossingen voor onze beperking? Zijn er problemen met de app? Wij gaan een programma van eisen opstellen die voldoet aan de benodigdheden van ons beperking.
Opdrachtgever:
Onze opdrachtgever is Halte hulp. Halte hulp is een organisatie die specialiseert in haltes toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Wij gaan voor Halte hulp concepten bedenken en uitwerken die kunnen helpen om het openbaar toegankelijker te maken.
Drukte en geluid stoornis voor mensen met Autisme en Misofonie
Er zijn verschillende stoornissen die niet tegen veel drukte en geluid kunnen. Hierdoor worden ze overprikkeld waardoor ze zijn beperkt tot AOV. Autisme en Misofonie zijn het meest voorkomende stoornissen die hier last van hebben. Daarom hebben wij deze stoornissen gekozen om te onderzoeken. Het AOV heeft een programma waar ze mensen met deze stoornis thuis ophalen en naar hun locatie brengen.
Wij hebben ons aangewezen tramhaltes onderzocht. Dit zijn de problemen die wij aangetroffen hebben. Ten eerste is het onmogelijk om te ontspannen op de tramhaltes. Dit komt door het drukke verkeer bij het kruispunt. Verder is er geen persoonlijke ruimte, vanwege de smalle tramperron.
De Ideeën
pictogrammen en gesimplificeerde app.
ons eerste idee was om de app te simplificeren waardoor het simpeler en makkelijker wordt om te reizen. in deze app zijn de reistijden en routes simple laten zien. het idee stampt af van pictogrammen wat het originele probleem was. Titus zijn tante werk met kinderen met autisme. Ze zegt dat pictogrammen een handige manier was om te organiseren en te plannen omdat het in simpele stappen wordt uitgelegd.
Speciale halte voor mensen met autisme.
We hadden het idee om de haltes rustiger te maken en minder prikkels te veroorzaken. origineel wouden we het bereiken door in het bestaande hokje een scherm te maken waardoor een apart hokje ontstond door het afteschermen. dit zou de prikkels door anderen reizigers verminderen, ook zou er kalmerende muziek spelen. daarna hebben we gekozen voor een helemaal aparte cabine, die alleen je alleen kon openen met een speciale pas.
Proces prototype
Bij het spuugmodel van de pictogrammen hadden we karton gebruikt om het spuugmodel snel te maken. Voor het eindproduct hebben wij besloten dat het in de app als speciale functie wordt ingebouwd inplaats van een fysiek product. Daarom was er geen fysiek prototype maar een nette online uitwerking door Titus met het programma photoshop.
Het speciale hokje is voor mensen met autisme of Misofonie.
We hadden een prototype gemaakt van karton met een origineel bushokje ernaast voor een idee van schaal. De doorzichtige panelen waren nog niet aan het model toegevoegd. Bij het uiteindelijke prototype zijn ze aan de voor- en achterkant geplaats voor veiligheid en om te kunnen weten wanneer de tram er is. Het eindproduct hebben wij uit hout en plexiglas gemaakt.
recht is het eindproduct en links is het spuugmodel.
In het hokje is een QR-code die in de tekeningen nog niet functioneel was. De QR-code is voor het eindproduct compleet functioneel en begeleid je naar het overzicht van relaxende oefeningen en rustige muziek.
Comentarios